dissabte, de desembre 29, 2007

Serenity


L’home necessita creure en alguna cosa, és la força que el farà moure.
El fi no justifica els mitjans, encara que el fi sigui molt bo com per exemple aconseguir eradicar la violència de l’home.
La manipulació de la naturalesa humana pot tenir conseqüències imprevisibles, efectes col•laterals.
L’amor mou muntanyes…
Aquests serien els grans temes que planteja la pel•lícula Serenity i que us recomano de veure. Cal que us avisi d’algunes escenes violentes que poden donar algun ensurt no previst. L’acció, però, atrapa des del primer moment: hi ha salts en diferents plans de realitats subjectives i objectives, atacs insospitats, guerres a les estrelles,…
El guió presenta tres bàndols que tenen un conflicte: un és el que manté el poder, el manipulador, i que gràcies a serveis secrets molt tirànics, sosté una societat idíl•lica; l’altre bàndol està format pels independents, es resisteixen al poder establert i es mantenen, inicialment, en fora de joc fins que es veuen obligats, per les circumstàncies, a prendre partit; el tercer format per una raça nova, que en un principi no se sap d’on surt, i que ataca a tota cuca vivent per menjar-se-la viva, són el Rivers…
Aquesta pel•lícula es va estrenar l’any 2005 i va ser molt ben acollida per la crítica del moment. Catalogada com a ciència ficció va més enllà dels plantejaments d’Star treck o d’Star wars. Podeu passar una bona estona familiar i reflexionar al voltant de les idees abans esmentades o de noves que hàgiu pogut apreciar.
Dirección: Joss Whedon.
País: USA.
Año: 2005.
Duración: 119 min.
Género: Acción, ciencia-ficción.
Interpretación: Nathan Fillion (Mal Reynolds), Gina Torres (Zoe Alleyne), Adam Baldwin (Jayne Cobb), Alan Tudyk (Hoban Washburn "Wash"), Jewel Staite (Kaylee), Morena Baccarin (Inara), Summer Glau (River Tam), Sean Maher (Simon Tam), Ron Glass (Shepherd Book), David Krumholtz (Sr. Universo), Chiwetel Ejiofor (El Agente).
Guión: Joss Whedon; basado en su serie para televisión "Firefly".
Producción: Barry Mendel.
Música: David Newman.
Fotografía: Jack Green.
Montaje: Lisa Lassek.
Diseño de producción: Barry Chusid.
Vestuario: Ruth Carter.
Estreno en USA: 30 Septiembre 2005.
Estreno en España: 21 Octubre 2005.