dimecres, de gener 16, 2008

MÉS REFLEXIONS SOBRE EL NADAL (1)

El Nadal són unes vacances molt boniques perquè és el temps d’estar amb la família, amics, ... També són les festes de menjar turrons, polvorons i de dinar tota la família junta .

Et porten molts regals ja que celebrem el Pare Noel i els Reis, però això no és molt important, excepte per a algunes persones que només volen que arribi el Nadal perquè els hi portin molts regals.

En aquests temps posen moltes llums als carrers per decorar-los i il•luminar-los. Molta gent també decora casa seva, el més important és col•locar el pessebre i l’arbre. També és molt típic cantar nadales. També posen la fira de Sta. Llúcia que està situada davant de la catedral.

El dia que celebrem el Pare Noel és el dia que va néixer Jesús , per això celebrem aquestes festes. També en algunes cases dies enrrere donen de menjar al Tió perquè després el dia de Nadal “cagui”.

La nit de Reis fan una cavalcada per als més petits de les cases. Hi surten molts personatges. Hi surten els tres reis mags (Melcior, Gaspar i Baltasar) una estrella que brilla molt, a vegades surten camells, els cavalls de la Guàrdia Urbana, diferents carrosses, els patges reials i moltes coses més encara que cada any no és la mateixa. El dia 6 de Gener és menja el tortell de Reis, dintre del tortell hi ha una fava i la figureta d’un rei. Si et surt la fava has de pagar el tortell i si et surt el rei t’has de posar la corona. També posen unes botiguetes a la Av. Gran Via de les Corts Catalanes. Hi ha tota mena de coses des de ninots de peluix fins a joies. És clar, hi ha moltes coses més!!!

També passem d’any en aquestes festes, i quan el passem la gent sovint demana desitjos i propòsits com per exemple deixar de fumar, anar al gimnàs, ... perquè l’any que ve ara es compleixin.

CLÀUDIA SELVA
1 ESO B